Leesbevordering.

Leren lezen is net als het leren van viool spelen. De technieken leer je tijdens de les, maar het spelen van het instrument leer je door thuis te oefenen. Oftewel, lezen leer je alleen door het heel veel te doen. Met thuis een kwartier vrij lezen per dag, leest je kind in een jaar een miljoen woorden! Daarmee heeft je kind een enorme voorsprong. Op deze pagina vind je allerlei tips en handvatten om met je kind met het lezen aan de slag te gaan.

AVI Leesniveau

AVI Lezen.


Wat is AVI? AVI staat voor Analyse van Individualiseringsvormen en is het systeem waarmee je kunt bekijken hoe de technische leesontwikkeling van je kind verloopt. Zowel de ontwikkeling van je kind als de moeilijkheidsgraad van een tekst wordt weergegeven in een AVI leesniveau.

AVI Leesniveau

Lezen stimuleren door belonen.


De ultieme beloning voor het lezen van een boek is natuurlijk de leeservaring zelf. Maar... sommige kinderen zijn lastig tot lezen te verleiden. Bijvoorbeeld omdat ze er moeite mee hebben. In dat geval kan een extra zetje helpen: belonen!


AVI Leesniveau

Persoonlijke luisterboeken.


Door voorlezen en luisterboeken ontdekken kinderen hoe leuk verhalen zijn. Zo kunnen ze van verhalen genieten die ze nog niet zelfstandig kunnen lezen. En met behulp van de opnamefunctie kan je ze zelf inspreken voor je kind. Persoonlijke en interactieve luisterboeken dus!

AVI Leesniveau

Positieve boekkeuze.


Het is belangrijk dat een kind een boek kiest die aansluit bij zijn / haar persoonlijke interesse. Dit om een negatieve leeservaring te voorkomen. Met de 'Boekvinder' functie krijgt een kind persoonlijke leestips op basis van leeftijd en voorkeurscategorie├źn.

AVI Leesniveau

Vakantielezen.


Werken aan leesvaardigheid doen kinderen natuurlijk het hele schooljaar door. Maar in de vakanties ontstaat er bij kinderen soms een dip in het lezen. Met Booqees kunnen ze onbeperkt blijven doorlezen, zelfs offline achter in de auto of op de camping!

AVI Leesniveau

Ondersteunend leesmateriaal.


Met de leesbingo kan je kinderen motiveren om dagelijks te lezen. In de vakjes van de bingo staan verschillende opdrachten waarop gelezen kan worden. Als leerlingen op een bepaalde plaats of moment tien minuutjes gelezen hebben, mogen ze het bijhorende vakje kleuren.