Privacy- en cookieverklaring.

Verklaring van RRC B.V. (Booqees), Randweg 24, 2941 CG Lekkerkerk.


Bij het gebruik van onze website Booqees.nl en de diensten van Booqees worden in sommige gevallen persoonsgegevens gebruikt. Bij dit gebruik wordt steeds gehandeld in overeenstemming met privacy regels die zijn neergelegd in onder andere de Wet bescherming persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet. Hieronder in deze Privacy- en cookieverklaring zetten wij uiteen hoe wij omgaan met persoonsgegevens en cookies.


Mocht je nog nadere vragen hebben dan kun je je wenden tot RRC B.V. (Booqees), Randweg 24, 2941 CG Lekkerkerk. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: hallo@booqees.nl.

Welke gegevens verwerken wij?

Om gebruik te kunnen maken van onze diensten is het nodig een account aan te maken. Dit kan op twee manieren: je kunt je registreren met je mailadres of door je Facebook login te gebruiken. Als je een account aanmaakt met je e-mailadres, krijgen wij de beschikking over dit e-mailadres. Als je door middel van Facebook inlogt, krijgen wij slechts die gegevens waarvan jij aan Facebook toestemming hebt gegeven dat Facebook die kan delen met derden. Voor meer informatie over de privacy voorwaarden van Facebook, verwijzen we je naar https://www.facebook.com/about/privacy.


Bij het aanmaken van een account maak je een gebruikersnaam aan. Die naam kun je zelf bepalen. We vragen je bij het aanmaken van een account verder om nadere gegevens zoals naam, geboorte datum en geslacht.


Verder verzamelen wij geautomatiseerde gegenereerde informatie over het surfgedrag op onze website. Deze informatie bestaat onder meer uit het IP-adres en sessie-cookies. Over deze cookies vind je hieronder meer.


Voor welke doeleinden worden de gegevens gebruikt?

i. Uitvoering van de overeenkomst.

De verkregen persoonsgegevens gebruiken wij voor de uitvoering van de overeenkomsten met de betrokken abonnees en bezoekers. Denk daarbij aan het versturen van nieuwsbrieven (bijvoorbeeld de periodieke nieuwsbrief met daarin de nieuwe beschikbare eBooks op Booqees) en het bepalen van op maat gemaakte speciale aanbiedingen en persoonlijke aanbevelingen. Je leeftijd en geslacht zijn daarbij overigens trouwens van belang, omdat wij daarmee kunnen beoordelen welke eBooks, of andere producten mogelijkerwijs jouw interesse zullen hebben en we je misschien wel een cadeautje voor je verjaardag willen sturen.


Verder kunnen wij je e-mailadres, of de gegevens die wij van Facebook gebruiken om te communiceren met je over je account, of voor een bevestiging van een bestelling en de voortgang daarvan.


ii. Statistische gegevens.

De gegevens die de wij verkrijgen in verband met het gebruik van abonnees en gebruikers van onze website gebruiken wij ook voor het verzamelen van (geanonimiseerde) statistische gegevens. Dit doen wij om inzicht te krijgen in het gebruik en de doelgroep van onze diensten en website. Zo kunnen wij onze diensten verbeteren en onze dienstverlening optimaliseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan geanonimiseerde gegevens over de gemiddelde leeftijd van onze abonnees. Dat is natuurlijk van belang voor welke eBooks of andere producten wij zullen aanbieden.


iii. Overig gebruik.

Voor het overige gebruiken wij de persoonlijk gegevens uitsluitend als daarvoor de uitdrukkelijke toestemming is verkregen van de betrokkene.


Nieuwsbrieven.

Wij sturen klanten nieuwsbrieven over onze eBooks en andere producten. Zo sturen wij elke maand aan onze abonnees een nieuwsbrief waarin wij onder andere aangeven wat de nieuw toegevoegde eBooks zijn die vanaf dat moment beschikbaar zijn binnen het Booqees platform. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kan dat eenvoudig. In elke nieuwsbrief wordt de mogelijkheid geboden om je eenvoudig af te melden voor de nieuwsbrief. Ook bieden wij op je account-pagina de mogelijkheid om je aan of af te melden voor specifieke nieuwsbrieven.


Doorgifte aan derden.

i. Uitvoeren van overeenkomsten.

Wij kunnen verkregen persoonsgegevens aan anderen doorgeven voor zover dit met het oog op de hierboven omschreven doeleinden noodzakelijk is voor de uitvoering van overeenkomsten. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het leveren van bestellingen.


ii. Statistische gegevens.

Wij kunnen de hierboven genoemde geanonimiseerde statistische gegevens verstrekken aan derden. Uitgevers die onze eBooks leveren zullen bijvoorbeeld deze gegevens van ons ontvangen.


iii. Wettelijke verplichtingen.

Wij kunnen persoonsgegevens op grond van een wettelijke verplichting doorgeven aan de overheid of gerechtelijke instanties.


iv. Overige doorgifte.

In andere gevallen geven wij de persoonsgegevens van onze bezoekers alleen door aan derden als de betrokkene hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven.


Beveiliging.

Wij proberen er altijd voor te zorgen dat persoonsgegevens goed beveiligd worden. Zo maken wij op onze website gebruik van een versleutelde verbinding (SSL/TLS). Van de medewerkers van Booqees, die toegang hebben tot persoonsgegevens, eisen wij dat zij daar vertrouwelijk en volgens de privacy regels mee omgaan. Met eventuele derden die betrokken zijn bij de bewerking van persoonsgegevens hebben wij duidelijk afspraken gemaakt over de behandeling en de beveiliging van persoonsgegevens.


Een abonnee of gebruiker van onze dienst of onze website kan ons altijd verzoeken om inzage in en/of correctie of verwijdering van de gegevens die wij van hem/haar hebben verwerkt, door contact op te nemen met onze klantenservice via de hierboven opgenomen adresgegevens. Wij zullen binnen 4 weken op dit verzoek reageren.


Cookies.

Elke website/applicatie is wettelijk verplicht de gebruiker te informeren over 'cookies' en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan. Ook de website/applicaties van Booqees maken gebruik van cookies.


Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine bestanden die jouw voorkeuren tijdens het surfen onthouden en opslaan op je computer. In een cookie zijn geen persoonlijke gegevens als naam, adres en leeftijd opgeslagen. Cookies van Booqees zijn veilig voor je pc, tablet of telefoon. Wij gebruiken cookies om je te herkennen als je de Booqees website bezoekt en om bijvoorbeeld te zorgen dat de website goed en eenvoudig voor je werkt.


Welke cookies gebruikt Booqees?

De website van Booqees maakt gebruik van de volgende cookies:


i. Functionele cookies.

Dit zijn noodzakelijke cookies om naar behoren te kunnen surfen door de sites. Met behulp van deze cookies wordt bijvoorbeeld onthouden of je ingelogd bent etc. Voor het gebruik van deze cookies hoeven we geen toestemming te vragen.


ii. Cookies voor websitestatistieken.

Wij maken met jouw toestemming bij Booqees gebruik van een systeem om te analyseren welke pagina's het beste worden bezocht, via welke browser mensen surfen (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari, etc.), of je een groot scherm hebt, etc. Op basis daarvan kunnen we onze website verbeteren. Deze gegevens gebruiken we niet om te weten wie je bent, maar alleen om je bezoek aan onze website, of een site uit ons netwerk,te analyseren. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest.


iii. Cookies van externe partijen.

Via onze website worden met jouw toestemming cookies geplaatst van derde partijen als onderdeel van een affiliate of analytics-dienst. Wij gebruiken deze diensten om surfgedrag bij te houden en rapportages te verkrijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze derde partijen kunnen deze informatie aan derden verschaffen indien zij daartoe wettelijk verplicht zijn, of voor zover anderen namens deze derden de informatie verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.


De informatie die deze derde partijen verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. IP-adressen worden nadrukkelijk niet meegegeven. Gegevens die wordt verzameld met deze cookies kan opgeslagen worden op servers in de Verenigde Staten.


De door ons gebruikte analytics en affiliate diensten stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegeven.


Social media netwerken.

Via buttons en links op onze website kan informatie over onze dienst, of over eBooks gedeeld worden via verschillende sociale media netwerken zoals Facebook en Twitter. Voor deze functionaliteit kunnen cookies worden geplaatst door het betreffende sociale media netwerk. Gegevens die worden verzameld met deze cookies kunnen opgeslagen worden op servers in de Verenigde Staten. Wij hebben daar geen invloed op. Voor informatie over hoe deze social media netwerken uw (persoons)gegevens en cookies verwerken, verwijzen wij u naar de respectievelijke websites.


De door ons gebruikte social media sites stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegeven.


Hoe kan ik cookies uitzetten?

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.


Het uitschakelen van cookies heeft alleen gevolgen voor de computer én browser waarop je deze handeling uitvoert. Indien je gebruik maakt van meerdere computers en/of browsers dien je deze handeling zo vaak als nodig te herhalen.


Het uitschakelen van cookies kan ertoe leiden dat bepaalde inhoud en/of een of meer functionaliteiten op de website/applicaties niet meer beschikbaar zijn.


Indien je cookies van derden wilt uitschakelen kun je dit ook aangeven op de website http://www.youronlinechoices.com/be-nl/.


Wijziging Privacy- en cookieverklaring.

Wij kunnen deze Privacy- en cookieverklaring in de toekomst uitbreiden of wijzigen. Belangrijke en/of ingrijpende wijzigingen zullen wij op een duidelijke manier communiceren, en waar nodig zullen wij om ondubbelzinnige toestemming verzoeken. Door daarna gebruik te blijven maken van onze website ga je akkoord met eventuele wijzigingen. Houd voor alle wijzigingen regelmatig deze pagina in de gaten.